• м. Київ, вул.Золотоворітська, 6-Б
  • +38 (044) 239-93-74
Обліковий запис
Зачекайте, авторизація...
×

Форум зернопереробників-2019

 Асоціація «Борошномели України» і журнал «Зберігання і переробка зерна» оголошують про проведення щорічної спеціалізованої конференції «Форум зернопереробників-2019».

  

Форум відбудеться 3-4 жовтня в м Одеса.

Підтримку заходу надають: FAO, EBRD. Партнером заходу виступає компанія ІА «АПК-Інформ».

В даний час борошномельна галузь України перебуває в нестабільному положенні, а картина борошномельного ринку зовсім неоднозначна. Рекордні обсяги експорту українського борошна в 2015-2017 роках змінилися обвалом в 2018/19 МР. Крім того, в останні 10 років спостерігається постійне зниження виробництва і споживання борошна всередині країни.

При цьому за попередні кілька років в борошномельний бізнес України було інвестовано понад 26 млн. Євро, а в перспективі дана сума може зрости ще приблизно на 10 млн. Євро. Також варто відзначити, що в український борошномельний бізнес почали заходити зернотрейдери, які прагнуть диверсифікувати напрямки своєї діяльності.

Разом з тим, за останні роки помітно змінилася географія експорту борошномельної продукції. Так, якщо ще 5-7 років тому відвантаження в основному були орієнтовані на ринки країн Близького Зарубіжжя, то в останні роки українські мірошники активно розвивають нові ринки збуту, зокрема, Близького Сходу і Субсахарной Африки. Також потроху почався повернення втрачених раніше позицій в Південно-Східній Азії (Малайзія, Філіппіни, М'янма).

При цьому азіатські та африканські ринки в даний час є найбільш перспективними для експорту української борошномельної продукції. А втрата деяких ринків, навчила борошномелів не чекати покупця, а вести активну маркетингову роботу по самостійному пошуку покупця і вибудовування правильно налагодженої комерційної складової своєї діяльності, що вже дає певні позитивні результати.

У той же час, головним стримуючим фактором подальшого нарощування експорту українського борошна сьогодні є логістичні проблеми, ім'я яким «Укрзалізниця». Крім того, борошномельні підприємства, з огляду на свої обмежені технічних і фінансових можливостей не можуть сконцентрувати в портах обсяги борошна для відвантаження великотоннажних партій (10-12 тис.тонн).

Не менш динамічно розвивається і вітчизняне виробництво круп та пластівців, про що свідчать, як щорічно ростуть обсяги виробництва і експорту даної продукції, так і впевнене нарощування виробничих потужностей в Україні.

У будь-якому випадку, можна констатувати, що вітчизняна зернопереробна галузь України продовжує своє досить активний розвиток. Це, в свою чергу, дозволяє сподіватися не тільки на повернення втрачених позицій, але і на істотне розширення присутності української продукції на світових ринках борошна і круп.

Докладний аналіз поточної ситуації в зернопереробної галузі України, а також перспективи її подальшого розвитку в існуючих реаліях ведення бізнесу є основними завданнями Форуму зернопереработчіков-2019.

ПРОГРАМА ФОРУМУ

 

3.10.2019

8:30-9:30 Реєстрація. Ранкова кава

 

9:30-11:40 Сесія 1. Ринок продуктів переробки зерна: тенденції та прогнози

9:30-9:50 Український ринок зерна пшениці та круп'яних культур у 2018/19 МР

Андрій Купченко, керівник інформаційної служби ІА «АПК-Інформ»

9:50-10:20 Світовий ринок борошна та перспективи для українських борошномелів

Родіон Рибчинський, директор асоціації «Борошномели України»

10:20-10:50 Український ринок борошна: виробництво, споживання, експорт

Сергій Сакіркін, голова ревізійної комісії асоціації «Борошномели України»

 

10:50-11:10 Ринок жита та житнього борошна Білорусі. Перспективи роботи з Україною

Представник Білорусі

11:10-11:40 Світові тенденції в зернопереробній галузі. Технології майбутнього

Андрій Шаран, керівник представництва «Бюлер АГ» в Україні, генеральний директор «Бюлер Сервіс»

11:40-12:00 Кава-брейк

12:00-12:20 Потенціал українського ринку круп і пластівців. Передумови експорту круп'яної продукції

Спікер уточнюється

12:20-12:40 Український покупець-2019 і його вподобання на ринках хліба, борошна і круп

Марина Забарило, GFK Україна

 

12:40-13:00 Хлібопечення України: проблеми та перспективи розвитку

Олександр Васильченко, генеральний директор асоціації «Укрхлібпром»

13:00-13:20 Підвищення ефективності підприємства з використанням сучасних методів контролю

Наталія Савосіна, фахівець із продажів компанії SocTrade

13:20-14:20 Обід

14:20-15:30 Панельна дискусія «Перспективні напрямки переробки зернової продукції»

 

Теми дискусії:

- перспективні напрямки глибокої переробки зерна

- світові тренди в хлібопекарській галузі. Аналіз ринків збуту замороженого хліба та напівфабрикатів

- виробництво альтернативних видів борошна із зернових і бобових культур

- виробництво борошномельних сумішей і борошняних виробів: практика застосування

- виробництво продукції на основі зернової сировини: тренди та переваги

Спікери:

Вадим Погребняк, директор компанії RODALS, офіційне представництво компанії Brabender в Україні

Дар'я Лисікова, технолог харчової промисловості, ТОВ «Штерн Інгредієнтс Україна»

Олександр Александров, голова холдингу VEKTOR Сompany Group

 

15:30-15:50 Кава-брейк

15:50-16:50 Сесія 2. Техніко-технологічні аспекти в борошномельно-круп'яній галузі

 

15:50-16:10 The Mill Truck, або Як стати мобільним мірошником

Карстен Тіс, менеджер із маркетингу Kastenmüller Polska

 

16:10-16:30 Модернізація діючого зернопереробного виробництва з метою підвищення якості продукції

Представник компанії «ОЛІС» (Одеса)

16:30-16:50 Підвищення енергоефективності борошномельно-круп'яних підприємств

Представник зернопереробного підприємства

 

16:50-17:50 Панельна дискусія «Робота зернопереробних підприємств в умовах скасування стандартів на методики визначення якості зерна та продуктів його переробки»

 

Темі дискусії:

- скасування ГОСТів на методи визначення якості борошна та висівок

- скасування ГОСТів на методи визначення якості круп і ТУ для круп'яного виробництва

- нові вимоги маркування продукції

 

Учасники дискусії:

 

Ірина Топораш, директор ДП «Агмінтест»

Світлана Фесенко, директор з якості та безпечності харчових продуктів, Шевченківський завод продтоварів

Дмитро Жигунов, д.т.н., ОНАХТ

 

17:50-18:00 Підбиття підсумків

19:00-21:00 Вечірній фуршет на честь учасників заходу

 

 

4.10.2019

 

Екскурсія для учасників до с. Шабо на унікальну голландську сиродільню «Європейська сироварня»

8:00-8:30 Збір учасників на парковці готелю «Атлантик» (вул. Генуезька, 24-А)

8:30 Від'їзд комфортабельним автобусом

10:45 Прибуття до с. Шабо

11:00-12:30 Екскурсія сироварнею. Дегустація сирів і вина

12:30-13:10 Вільний час, можливість придбати продукцію сироварні

13:30 Від'їзд до Одеси

 

 

 

УМОВИ УЧАСТІ

Вартість реєстраційного внеску для одного учасника *:

UAH

 

USD**

 

9000

 

350

При оплаті до 31 липня

9500

 

370

При оплаті до 16 серпня

10400

 

400

При оплаті після 1 вересня


* Оплата реєстраційного внеску включає:

  • отримання всіх інформаційно-практичних матеріалів конференції
  • візитки учасників
  • розміщення візитки компанії
  • кава-брейки, обід
  • святковий фуршет

Надані знижки:

30% - для членів ГС «Борошномели України»

5% - при реєстрації двох і більше учасників

 Повернення грошей в разі відмови від участі в роботі конференції:

  • до 15 вересня організатор повертає 50% сплаченої суми;
  • після 15 вересня сплачена сума поверненню не підлягає.

Програма проживання забезпечується учасниками самостійно за окрему плату.

РЕЄСТРАЦІЯ 

      

ОРГАНІЗАТОРИ

 

ПАРТНЕР

ГЕНЕРАЛЬНИЙ СПОНСОР

ЗА ПІДТРИМКИ

КОНТАКТИ

Святослав Ткаченко, керівник оргкомітету

+380633577359, +380562320795

Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Катерина Панасенко, служба маркетингу

+380562321595 вн.113

Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її. 

 

 

 

 

 

Розробка сайту - Attico