Асоціація «Борошномели України» і журнал «Зберігання і переробка зерна» оголошують про проведення щорічної спеціалізованої конференції «Форум зернопереробників-2019».
Форум відбудеться 3-4 жовтня в м Одеса. Підтримку заходу надають: FAO, EBRD. Партнером заходу виступає компанія ІА «АПК-Інформ». В даний час борошномельна галузь України перебуває в нестабільному положенні, а картина борошномельного ринку зовсім неоднозначна. Рекордні обсяги експорту українського борошна в 2015-2017 роках змінилися обвалом в 2018/19 МР. Крім того, в останні 10 років спостерігається постійне зниження виробництва і споживання борошна всередині країни. При цьому за попередні кілька років в борошномельний бізнес України було інвестовано понад 26 млн. Євро, а в перспективі дана сума може зрости ще приблизно на 10 млн. Євро. Також варто відзначити, що в український борошномельний бізнес почали заходити зернотрейдери, які прагнуть диверсифікувати напрямки своєї діяльності. Разом з тим, за останні роки помітно змінилася географія експорту борошномельної продукції. Так, якщо ще 5-7 років тому відвантаження в основному були орієнтовані на ринки країн Близького Зарубіжжя, то в останні роки українські мірошники активно розвивають нові ринки збуту, зокрема, Близького Сходу і Субсахарной Африки. Також потроху почався повернення втрачених раніше позицій в Південно-Східній Азії (Малайзія, Філіппіни, М'янма). При цьому азіатські та африканські ринки в даний час є найбільш перспективними для експорту української борошномельної продукції. А втрата деяких ринків, навчила борошномелів не чекати покупця, а вести активну маркетингову роботу по самостійному пошуку покупця і вибудовування правильно налагодженої комерційної складової своєї діяльності, що вже дає певні позитивні результати. У той же час, головним стримуючим фактором подальшого нарощування експорту українського борошна сьогодні є логістичні проблеми, ім'я яким «Укрзалізниця». Крім того, борошномельні підприємства, з огляду на свої обмежені технічних і фінансових можливостей не можуть сконцентрувати в портах обсяги борошна для відвантаження великотоннажних партій (10-12 тис.тонн). Не менш динамічно розвивається і вітчизняне виробництво круп та пластівців, про що свідчать, як щорічно ростуть обсяги виробництва і експорту даної продукції, так і впевнене нарощування виробничих потужностей в Україні. У будь-якому випадку, можна констатувати, що вітчизняна зернопереробна галузь України продовжує своє досить активний розвиток. Це, в свою чергу, дозволяє сподіватися не тільки на повернення втрачених позицій, але і на істотне розширення присутності української продукції на світових ринках борошна і круп. Докладний аналіз поточної ситуації в зернопереробної галузі України, а також перспективи її подальшого розвитку в існуючих реаліях ведення бізнесу є основними завданнями Форуму зернопереработчіков-2019. ПРОГРАМА ФОРУМУ
3.10.2019 8:30-9:30 Реєстрація. Ранкова кава
9:30-11:40 Сесія 1. Ринок продуктів переробки зерна: тенденції та прогнози 9:30-9:50 Український ринок зерна пшениці та круп'яних культур у 2018/19 МР Андрій Купченко, керівник інформаційної служби ІА «АПК-Інформ» 9:50-10:20 Світовий ринок борошна та перспективи для українських борошномелів Родіон Рибчинський, директор асоціації «Борошномели України» 10:20-10:50 Український ринок борошна: виробництво, споживання, експорт Сергій Сакіркін, голова ревізійної комісії асоціації «Борошномели України»
10:50-11:10 Ринок жита та житнього борошна Білорусі. Перспективи роботи з Україною Представник Білорусі 11:10-11:40 Світові тенденції в зернопереробній галузі. Технології майбутнього Андрій Шаран, керівник представництва «Бюлер АГ» в Україні, генеральний директор «Бюлер Сервіс» 11:40-12:00 Кава-брейк 12:00-12:20 Потенціал українського ринку круп і пластівців. Передумови експорту круп'яної продукції Спікер уточнюється 12:20-12:40 Український покупець-2019 і його вподобання на ринках хліба, борошна і круп Марина Забарило, GFK Україна
12:40-13:00 Хлібопечення України: проблеми та перспективи розвитку Олександр Васильченко, генеральний директор асоціації «Укрхлібпром» 13:00-13:20 Підвищення ефективності підприємства з використанням сучасних методів контролю Наталія Савосіна, фахівець із продажів компанії SocTrade 13:20-14:20 Обід 14:20-15:30 Панельна дискусія «Перспективні напрямки переробки зернової продукції»
Теми дискусії: - перспективні напрямки глибокої переробки зерна - світові тренди в хлібопекарській галузі. Аналіз ринків збуту замороженого хліба та напівфабрикатів - виробництво альтернативних видів борошна із зернових і бобових культур - виробництво борошномельних сумішей і борошняних виробів: практика застосування - виробництво продукції на основі зернової сировини: тренди та переваги Спікери: Вадим Погребняк, директор компанії RODALS, офіційне представництво компанії Brabender в Україні Дар'я Лисікова, технолог харчової промисловості, ТОВ «Штерн Інгредієнтс Україна» Олександр Александров, голова холдингу VEKTOR Сompany Group
15:30-15:50 Кава-брейк 15:50-16:50 Сесія 2. Техніко-технологічні аспекти в борошномельно-круп'яній галузі
15:50-16:10 The Mill Truck, або Як стати мобільним мірошником Карстен Тіс, менеджер із маркетингу Kastenmüller Polska
16:10-16:30 Модернізація діючого зернопереробного виробництва з метою підвищення якості продукції Представник компанії «ОЛІС» (Одеса) 16:30-16:50 Підвищення енергоефективності борошномельно-круп'яних підприємств Представник зернопереробного підприємства
16:50-17:50 Панельна дискусія «Робота зернопереробних підприємств в умовах скасування стандартів на методики визначення якості зерна та продуктів його переробки»
Темі дискусії: - скасування ГОСТів на методи визначення якості борошна та висівок - скасування ГОСТів на методи визначення якості круп і ТУ для круп'яного виробництва - нові вимоги маркування продукції
Учасники дискусії:
Ірина Топораш, директор ДП «Агмінтест» Світлана Фесенко, директор з якості та безпечності харчових продуктів, Шевченківський завод продтоварів Дмитро Жигунов, д.т.н., ОНАХТ
17:50-18:00 Підбиття підсумків 19:00-21:00 Вечірній фуршет на честь учасників заходу
4.10.2019
Екскурсія для учасників до с. Шабо на унікальну голландську сиродільню «Європейська сироварня» 8:00-8:30 Збір учасників на парковці готелю «Атлантик» (вул. Генуезька, 24-А) 8:30 Від'їзд комфортабельним автобусом 10:45 Прибуття до с. Шабо 11:00-12:30 Екскурсія сироварнею. Дегустація сирів і вина 12:30-13:10 Вільний час, можливість придбати продукцію сироварні 13:30 Від'їзд до Одеси
УМОВИ УЧАСТІВартість реєстраційного внеску для одного учасника *:
Надані знижки: 30% - для членів ГС «Борошномели України» 5% - при реєстрації двох і більше учасників Повернення грошей в разі відмови від участі в роботі конференції:
Програма проживання забезпечується учасниками самостійно за окрему плату. РЕЄСТРАЦІЯ |
ОРГАНІЗАТОРИПАРТНЕРГЕНЕРАЛЬНИЙ СПОНСОРЗА ПІДТРИМКИКОНТАКТИСвятослав Ткаченко, керівник оргкомітету +380633577359, +380562320795 Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її. Катерина Панасенко, служба маркетингу +380562321595 вн.113 Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її. |